Saltar al contenido

ENSENYA M LA LLENGUA

marzo 29, 2021

ENSENYA M LA LLENGUA descargar PDF gratis

Datos del ebook
ensenya m la llengua-toni beltran-9788417082680

Información del PDF:

  • Número de veces visto: 1312
  • Descargados: 954 veces
  • Tamaño del archivo: 702 KB
  • Formatos de descarga: PDF – EPUB – MOBI

✅ Descargar ENSENYA M LA LLENGUA pdf en español

Ver libros de categoría IDIOMAS

Sinopsis de ENSENYA M LA LLENGUA

«Doctor, el nen ha caigut i s’ha fet un chichón». «Senyora, el que té el seu fill és un nyanyo com una casa».
El lèxic del català referit a la salut i a les malalties està pioc i té unes quantes xacres derivades de l’estandardització de la llengua i de la influència del castellà. Els tirons i els desgarros guanyen presència a les consultes en detriment de les estrebades i carns esqueixades, i els chichons i els sarpullits de mica en mica passen davant dels nyanyos i les granissades.
Aquest llibre vol ser una eina per a recuperar un vocabulari popular i col·loquial que fins fa pocs anys era viu, explícit i completament natural; un llenguatge farcit de fogots, tropells i cobriments.De la mateixa forma que s’han recuperat paraules com «segell», «bústia» o «vorera», hem de ser capaços de fer el mateix amb «el ventre de la cama», «encarcarat» o «rogall». Si els nostres avantpassats, que no van poder estudiar en català, van conservar els mots, seria una trista paradoxa que els joves d’avui els perdessin. «Només de pensar-ho, senyor doctor, em venen rimbomboris».
Ver más

Toni Beltran

Ver ficha del autor

Categorías:

Idiomas

Catalán

Diccionarios de catalán

ENSENYA M LA LLENGUA epub, ENSENYA M LA LLENGUA epub gratis, ENSENYA M LA LLENGUA descargar gratis, ENSENYA M LA LLENGUA pdf, ENSENYA M LA LLENGUA epub descargar, ENSENYA M LA LLENGUA descargar epub gratis, ENSENYA M LA LLENGUA pdf gratis, descargar ENSENYA M LA LLENGUA epub, descargar ENSENYA M LA LLENGUA epub gratis, descargar ENSENYA M LA LLENGUA pdf, descargar ENSENYA M LA LLENGUA pdf gratis

Formato Servidor 1 Servidor 2
PDF Libros 1 -
EPUB Libros 2 -